Как изглежда регентската вила в Боровец , предоставена на прокуратурата

Би Ти Ви пуснаха кадри от имота

Новини
08:29 - 29 Юни 2023
8885
Как изглежда регентската вила в Боровец, предоставена на прокуратурата

Имотът предизвика интерес след обвинения от страна на вече бившия заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, който каза, че къщата е използвана от вече бившия главен прокурор Иван Гешев като „лична резиденция“. 

За първи път от държавното обвинение пуснаха телевизионен екип вътре в имота.

Регентската къща в Боровец е построена през 1941 година. Преди няколко години тя е дадена за стопанисване на ВСС, а те от своя страна на прокуратурата. Обвиненията, че къщата не се използва по предназначение дойдоха в средата на май от тогавашния от тогавашния заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

„Чухме, че Гешев е голям родолюбец и българин може би затова използва като лична резиденция една къща, която се намира в Боровец. Това е т.нар. вила на регентите. Към момента тя е служебна база за почивка на ПРБ, но до нея няма достъп никой от магистратите, защото Гешев я приватизира за собствено ползване, а служителите от базата на прокуратурата, които са служители на прокуратурата и от парите на прокуратурата се плащат заплати, той използва като слуги“, каза на 15 май Сарафов.

Това изявление дойде часове след като главния тогава прокурор Иван Гешев публично скъса оставката си. И прехвърчаха обвинения и критики и от двете страни. Същия ден екип на bTV отиде до имота, Но не успя да влезе вътре. Сега – месец и половина по-късно от държавното обвинение ни дават разрешение да влезем в регентската къща.

Имотът се разпростира на около 18 декара земя, има няколко постройки. Има основна къща, четири бунгала, барбекюто. Има и административна сграда, където се намират офисите на служителите.