Какъв Зидан? Вижте само какво прави Белингам!

Зизу никога не е вкарвал толкова за Реал Мадрид, колкото англичанина

Новини
13:16 - 29 Октомври 2023
3232
Какъв Зидан? Вижте само какво прави Белингам!

Английският национал Джуд Белингам продължи да демонстрира невероятна форма, като през второто полувреме помогна на Реал Мадрид да се наложи над големия си съперник Барселона с 2:1 в първото Ел Класико за сезона.

С двете си попадения на "Монджуик" срещу каталунските гиганти Белингам вече има 10 гола и две асистенции в Ла Лига в толкова мачове, което е повече, отколкото легендата на Реал Мадрид Зинедин Зидан някога е успявал да вкара за един сезон в клуба.

Джуд Белингам може би е играчът в най-добра форма в Топ 5 първенствата на Европа към този момент. Английският национал, който премина през лятото от Борусия Дортмунд в Реал Мадрид, прави чудеса с бялата фланелка.

Страхотният старт на престоя му на „Сантяго Бернабеу“ накара множество фенове да сравнят Джуд Белингам с легендата на Кралския клуб като футболист и треньор Зинедин Зидан. Дали Белингам ще мине Зизу по успехи, това бъдещето ще покаже, но едно е ясно – с двете си попадения в дебютното си Ел Класико Белингам постигна нещо, което французинът така и не успя да стори, докато играеше за Реал Мадрид.

В петте си сезона в Реал Мадрид Зидан нито веднъж не е успял да стигне двуцифрен брой голове в първенството, докато Белингам го стори още преди изминаването и на 1/3 от шампионата.

Най-големият брой голове на Зизу в един сезон от Ла Лига е 9, като той го прави през сезон 2002/2003 и сезон 2005/2006 г., като в двата случая има съответно 12 и 11 асистенции.