Каква е традиционната арабска дреха, с която Меси вдигна световната купа

Спорт
11:58 - 19 Декември 2022
3335
Каква е традиционната арабска дреха, с която Меси вдигна световната купа

Аржентина е световният шампион. „Гаучосите“ спечелиха Мондиал 2022 в Катар след уникална драма на финала срещу Франция. След продължения резултатът беше 3:3 и дузпи решиха крайния победител.

Церемонията по награждаването също предизвика широк интерес сред футболните фенове. Мнозина от тях се насладиха на историческия момент, в който Меси вдигна купата над главата си.

Любопитен детайл точно преди заветния миг предизвика множество въпроси у привържениците. Точно преди да вдигне купата капитанът Меси беше помолен да облече специална черна дреха върху екипа си.

Оказва се, че това е традиционно арабско палто, което се носи за престиж при специални поводи – срещи на високо ниво, сватби и т.н. Произвежда се от камилски косми и козина от коза.

Арабската дреха беше подадена към Меси от емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. В близост до него стоеше и президентът на ФИФА Джани Инфантино, който само се усмихваше.

Всичко това не се хареса на много от феновете, които изразиха незадоволството си в социалните мрежи. Според тях не е било редно Меси да бъде подтикван да облече традиционната дреха, вместо да вдигне купата по екип на Аржентина. Недоволстващите си намериха поредна причина да критикуват домакините от Катар, както и ръководството на ФИФА.