Какво се случва с болната Кралица Елизабет II?

95-годишният монарх отмени виртуални ангажименти, защото не се чувстваше достатъчно добре

Топ
21:51 - 25 Февруари 2022
9883
Какво се случва с болната Кралица Елизабет II?

Целият свят се чуди какво се случва с Кралица Елизабет II, след като отмени последните си два виртуални ангажимента вчера. Кралски източници разкриха, че тя още звучи „малко прегракнала“ и „настинала“ по време на изолацията си, след като даде положителен тест за COVID-19.

95-годишният монарх, отмени виртуални ангажименти и във вторник, защото не се чувстваше достатъчно добре, но е имала телефонна аудиенция с премиера на страната Борис Джонсън в сряда, пише vesti.bg.

Източници споделиха пред Daily Mail, че вчерашната отмяна на ангажименти се е случила, защото кралицата „разбираемо все още звучи настинала“, но подчертаха, че няма нищо притеснително и тя изглежда оздравява.

Докато Елизабет II продължава да си почива в двореца Уиндзор, един от източниците споделя, че тя се чувства по-добре и „семейството е уверено, че тя ще се възстанови напълно“, въпреки че остава под „постоянно наблюдение“.

В Бъкингамския дворец се надяват, че кралицата ще е достатъчно добре, за да присъства на дипломатическия прием следващата седмица – едно от най-големите събития в кралския календар, което ще се проведе в Уиндзор за първи път от 2019 г.

Вместо мащабното събитие в Бъкингамския дворец за около 1000 души персонал на посолства, ще бъде по-малък прием, изискващо костюми и коктейлни рокли. Но въпреки това кралицата ще трябва да се срещне със стотици хора и да прекара на крак около час. Една от опциите е тя да се появи на събитието за кратко, оставяйки „усмивките и ръкостисканията“ на други членове на кралското семейство, включително принц Чарлз и херцогиня Камила и принц Уилям и херцогиня Катрин.

Освен това монархът би трябвало да присъства и на службата за Общността на нациите в Уестминстърското абатство на 14 март. Кралицата освен това се надява да може да отиде на благодарствената служба в абатството за живота на покойния ѝ съпруг херцодът на Единбург на 29 март, почти година след смъртта му на 99-годишна възраст.