Какво се случва с принцеса Ан, сестрата на Чарлз?

Тя е претърпяла инцидент в официалната си резиденция "Гаткоум парк" в неделя вечерта

Свят
08:40 - 25 Юни 2024
2394
Какво се случва с принцеса Ан, сестрата на Чарлз?

Първи подробности се появиха за сестрата на крал Чарлз III, принцеса Ан, която беше приета в болница. От Бъкингамския дворец описаха състоянието й като стабилно, но не се очаква тя да бъде изписана през тази седмица. Първоначалната диагноза е мозъчно сътресение и множество травми.

От официално изявление стана ясно, че тя е претърпяла инцидент в официалната си резиденция "Гаткоум парк" в неделя вечерта.

Съпругът на Ан сър Тим Лорънс и нейните деца Питър и Зара са били в дома на семейството по време на инцидента.

73-годишната кралска особа досега беше заета да замества брат си крал Чарлз по време на битката му с рака, но ще бъде принудена да отмени предстоящи ангажименти, включително пътуване до Канада по-късно тази седмица по съвет на нейния медицински екип.

Очакваше се принцесата да бъде на държавно посещение в Япония, но отложи всички предстоящи ангажименти. „Нейно кралско височество изпраща своите извинения на всички, на които може да им е причинено неудобство или са разочаровани в резултат на това“, каза говорител на двореца.

Сътрудникът добави, че принцесата се възстановява добре и е в добро състояние.

"Дейли Мейл" съобщава, че принцесата е била ранена докато се разхождала в имението си. Първоначално е получила медицинска помощ на място, след което е била откарана в болница в Бристол за изследвания, лечение и наблюдение. 

Тя имала леки наранявания, за които се смята, че съвпадат с такива, които могат да са причинени при удар от крак или глава на кон. Има и сътресение на мозъка. 

Известно е, че по време на инцидента в близост е имало коне. Самата кралска особа изпитва затруднения да си спомни в подробности какво се е случило. 

Принцеса е първата британска кралска особа, участвала на Олимпийски игри. През 1976 г. в Монтреал тя дебютира в конните спортове, яздейки коня на майка си кралица Елизабет II - Гудуил.

Дебютът ѝ, обаче, не минава много добре. Конят не успява да прескочи едно от препятствията и принцесата пада на земята. Тя се изправя и завършва състезанието, но получава сътресение и отново има частична загуба на памет.