Калин Стоянов: Бойко Рашков ме запозна с контрабандистите Марин и Стефан

Асен Василев искаше от мен да назнача негов човек за шеф на полицията в Хасково, твърди вътрешният министър

Политика
16:25 - 11 Април 2024 (обновена)
5589
Калин Стоянов: Бойко Рашков ме запозна с контрабандистите Марин и Стефан

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков го е запознал с обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови. "Те често са идвали в министерството, знам го от Бойко Рашков", заяви шефът на МВР.

Знам, че в дома на Бойко Рашков са правени вечеринки, на които е имало планове как да бъда дискредитиран, кои да са следващите министър и главен секретар на МВР.

Стоянов потвърди и, че е бил разпитван в прокуратурата, но не във връзка с Живко Коцев и агенция "Митници", а относно назначения в ОДМВР Хасково.

Той обясни, че е имало лица, сред които и бившият финансов министър Асен Василев, които са му оказали натиск да назначи определен човек начело на полицията в града.

След обиските в дома му Живко Коцев е казал на Стоянов, че иска да излезе в отпуск за три дни. След това Стоянов е викан в прокуратурата. 

Министърът на вътрешните работи се яви на заседанието на парламентарната комисия, която проверява фактите и обстоятелствата около аферата с агенция "Митници".

Той заяви, че е бил известен за обиска на служебния офис на Коцев късно същата вечер и лично е присъствал в МВР:

"Службите ми се обадиха и ми казах, че е хубаво да бъда в МВР, тъй като се извършва обиск в служебния кабинет на г-н Коцев. Разговорът ни беше само вечерта, когато приключиха всички процесуални дейстивя и когато той си подписа заявление, с което заяви, че по лични причини иска да напусне системата на МВР".