Калин Стоянов посрещнат с почести в Приморско след дарен имот за милиони

Кметът Иван Гайков обяви изграждането на градски парк върху терена

Топ
17:57 - 23 Май 2024
66588
Калин Стоянов посрещнат с почести в Приморско след дарен имот за милиони

Вътрешният министър Калин Стоянов беше посрещнат с почести от кмета на Община Приморско Иван Гайков на бляскава церемония пред административната сграда на курортното градче, отбелязваща официалното прехвърляне на държавни терени с обща площ от над 14 декара на Приморско.

С решение на Министерски съвет отпреди дни, Приморско получи терените в най-хубавата част на града – на носа на полуострова, които от далечната 1960 г. бяха собственост на МВР и доскоро бяха оградени с ограничителна бариера.

Безвъзмездното прехвърляне на имотите се случи благодарение на Калин Стоянов, областният управител на Бургас Мария Нейкова, както и на кмета на Приморско Иван Гайков, който на тържествената церемония изказа благодарност към всички, положили усилия през годините курортното градче да си получи парцела от над 14 дка.

„Искам да изкажа специални благодарности на министъра на вътрешните работи, който помогна безрезервно и положи неимоверни усилия процедурата да бъде доведена до край. Имотът ще бъде използван целесъобразно и ще бъде приведен във вид, съответстващ на цялостния туристически облик на община Приморско, а за следващия летен сезон по план Приморско ще разполага с нов, красив и функционален градски парк върху терена“, обяви Иван Гайков.

Калин Стоянов пък изрази увереност, че най-доброто решение е Община Приморско да стопанисва имотите, като по този начин ще получи сериозен старт в надпреварата за най-предпочитана и бързо развиваща се черноморска дестинация.

Сред официалните гости на събитието освен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бяха областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, бившият областен управител Пламен Янев, председателят на Общинския съвет на Приморско Златина Тюлиева, кметове на съставните селища на община Приморско, общински съветници, както и директори на териториалните звена към областната дирекция на МВР в Бургас.

Безвъзмездно дарените от държавата 14 дка на Община Приморско са в най-хубавата част на курортното градче - на носа на полуострова.