Калоян Методиев: КСНС беше меркантилна сбирка

Абсурдно е държавата с най-лоша демография постоянно да увеличава разходите, заяви независимият депутат

Новини
15:50 - 04 Октомври 2024
2278
Калоян Методиев: КСНС беше меркантилна сбирка

Независимият депутат от 50-то НС Калоян Методиев реагира остро на формата на днешния КСНС при президента. Той отсече, че е категорично против да се увеличават парите за отбрана. Абсурдно е държавата с най-лоша демография в света и най-бедната и изостанала в ЕС постоянно да увеличава разходи, които няма да донесат никакво развитие. Не е моментът! Какви системи като няма хора? 
           
След като почти 3 години нямаше заседание на КСНС (не е свикван за Ковид кризата, нито за пожарите, нито за наводненията, нито за войната в Украйна, нито за политическата криза... ) станахме свидетели на един слаб като легитимност, послания и авторитет съвет, написа във фейсбук Методиев.

Втората по големина група в парламента (на независимите - 40 души) не беше представена. Това не е бил консултативен съвет за мерки за кризата в Близкия изток, а меркантилна сбирка, която си решава свои вътрешни въпроси.

На пресконференцията се казаха няколко думи за конкретната тема на съвета и всичко останало беше за финанси.

От думите на Радев стана ясно, че са се разбрали, че ще се наливат пари във въоръжение, нови системи, логистика. Целта е разходите за отбрана да стигнат до 2.5% от БВП.

Категорично против съм да се увеличават парите за отбрана. Абсурдно е държавата с най-лоша демография в света и най-бедната и изостанала в ЕС постоянно да увеличава разходи, които няма да донесат никакво развитие. Не е моментът! Какви системи като няма хора?

Не съм подкрепил в парламента нито едно гласуване за стотиците милиони излети това лято за всякакви системи, радари и други въоръжения. Срамен Консултативен съвет, който е проблем за националната сигурност, а не неин защитник.