Калоян Методиев: Защо Корнелия Нинова да не е доброволка в болницата?

Това е модерната политика - Борис Джонсън спа с бездомниците под моста, контрира опонентите на соцшефката екс съветникът на президента

Актуални новини
11:45 - 06 Декември 2020
3410
Калоян Методиев: Защо Корнелия Нинова да не е доброволка в болницата?

Политологът Калоян Методиев защити лидера на БСП Корнелия Нинова за доброволческата ѝ акция в Окръжна болница в София. „Това трябва да прави един политик, защото е световна практика. Борис Джонсън спа с бездомниците под моста. Така че това е модерната политика. Възможно е БСП да победи на изборите, предвид ковид-кризата, която промени динамиката в цял свят. Трябва да говорим за пренастройване на държавата“, допълни бившият началник на президентския кабинет пред БНТ.

„Оценката за справянето с епидемията не е задоволителна, като виждаме броя на смъртността. Кризата се управляваше като надбягване с хрътки – спира се, тръгва се… Вече говорим за ваксиниране и за отхлабване на епидемията. Тук излизаме от хипотезата за безкрайно проточване. Изборите не трябва да се отлагат. Това е рисково политическо говорене“, коментира Калоян Методиев.

„Правителството запази дълъг живот, въпреки разцепления и гейтове. Бойко Борисов има група фенове и поддръжници, които го харесват, но 70-80% не само не го харесват, но го и сатанизират. В него виждат причина за всички проблеми и за всяко зло. Допускам, че ГЕРБ няма да е първа политическа сила“, каза още политологът.

„Както правителството, така и президентът не можаха да намерят място в кризата с коронавируса. И в двата случая има ерозиране в доверието. Бойко Борисов и Румен Радев съществуват като теза и антитеза, но в един момент не е изключено да се превърнат антитеза. Ако президентската институция не критикува кабинета, съвсем ще изгуби ориентир“, коментира Методиев.