Камата реже: Перуката продаде нашето приятелство!

След загубата от Англия заплаках спонтанно, призна големият Христо Стоичков

Общество
12:35 - 28 Октомври 2019
8878
Камата реже: Перуката продаде нашето приятелство!

„Борислав Михайлов не ме е лаял или хапал. Той просто ме предаде. Продаде нашето приятелство. Все тая. Минала работа. Отначало бях гневен и го атакувах, но впоследствие затворих страницата. Неслучайно от години не съм казвал нещо срещу него или някой друг от футболния ни съюз”.

Думите са на легендарния Христо Стоичков, който в интервю пред „Труд” обясни какви са причините за разрива между него и бившия вече шеф на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Камата поряза жестоко бившия национален вратар след унизителната загубата на България от Англия с 0:6.

Попитан дали следи земетръсните събития в българския футбол, Модерния ляв отсече: „И да искам да не ги следя, няма шанс това да се случи. Колеги в телевизията ме питат по темата дори в ефир. Звънят ми от България – приятели, журналисти, роднини … Всеки нещо ми говори, коментира, пита как съм реагирал и накрая… Дали ще се връщам в България”, подчерта великият нападател.

На въпроса защо се разчуства в интервю в телевизията, в която работи, след загубата с от Англия, гарнирана с расистки скандал, Стоичков призна, че е станало спонтанно. „Видях стадиона, на който съм преживял толкова хубави и силно емоционални моменти. Стадионът, на който с отбора на България, сме водили толкова много битки. Ние и публиката – в едно. Бяхме го превърнали в непревземаема крепост и всички имаха респект от нас.

А сега – какво? Знайни и незнайни по света започнаха да се гаврят с нас! Говорят за расизъм, какъвто реално няма в България. Група идиоти не прави страната ни идиотска, нали? Затова изведнъж почувствах слабост. Три-четири пъти ми се е случвало в живота, но когато няма как да реагираш или да се противопоставиш, сълзите просто напират. И за няколко минути си като в безтегловност. Не се владееш. Няма как. Така се случи и в студиото, когато видях какво показваха”, заключи Камата.