Камбуров: Целта ми е да подобря рекорда на Жеков

Спорт
16:30 - 09 Юли 2020
1378
Камбуров: Целта ми е да подобря рекорда на Жеков

Мартин Камбуров вкара и двата гола за Берое при победата на тима с 2:0 срещу Славия. Нападателят изигра последния си мач за старозагорци. Той сподели, че е имал възможност да остане в клуба, но ако го беше сторил, нямаше да може да получава нужното игрово време, за да постигне целите си.

Главната цел пред Камбуров е да подобри рекорда на Петър Жеков и да се превърне в най-добрия голмайстор в историята на български елит. 

„Успявам да отбелязвам. Свършват мачовете от настоящия сезон, но с тази пандемия виждате как излизат по 5-10 човека. Разбира се, има го притеснението и при нас, може би трябва да се вземат мерки като в Германия. Неприятно да се играе без публика, но едно ново прекъсване от 2-3 месеца ще бъде зверско за нас спортистите. Феновете на Локо празнуват с отбора и стават неприятни ситуации, гледаме да се пазим“.

„Имах напрежение и чувствах болка след мача срещу Локо Пловдив, не е сериозно, но реших да поискам смяна и да се запазя“.

„Мога да кажа само хубави неща за хората в Стара Загора след трите години, които прекарах тук. Това е животът, продължаваме. Няма да се променят целите ми и в новия отбор“.

„Съжалявам, че през тези три години отборът не успя да се класира за Лига Европа. Радвам се, че ще стана голмайстор на efbet Лига. Аз имах желание да остана, но при положение, че не мога да играя повече минути, защото ако играя по 10 минути, никога нямаше да мога да се боря за това, което заслужавам и толкова труд съм вложил да постигна“, сподели нападателят.

„За мен един рекорд трябва да е амбиция за всеки спортист като си стигнал до това ниво защо да не се опиташ?“, завърши Мартин Камбуров.