Камен Златков: Доволен съм

Спорт
07:13 - 16 Февруари 2022
2257
Камен Златков: Доволен съм

Българинът Камен Златков направи много силен първи манш на алпийския слалом на Олимпиадата в Пекин и очаква с нетърпение и оптимизъм второто спускане по-късно днес от 7:45 часа българско време.

Златков тръгна с номер 38 на пистата "Ледена река" в Янцин и финишира за 55.66 секунди, на 1:74 секундни зад лидера Йоханес Щролц (Австрия).

"Определено съм доволен. Имаше места, на които можеше да рискувам още повече, но теренът беше доста опасен, твърде лесно можеше да се допускат грешки. Мисля, че направих оптимално спускане. Трябваше да подходя тактически. Целта, която си бях заложил, беше да имам солиден първи манш с добра изходна позиция за втория. Изпълних я. Чувствам се по-уверен във вторите маншове, ще мога да натискам повече, ще имам и добър стартов номер, така че очаквам с нетърпение второто спускане", коментира Златков.

"Доста състезатели допуснаха грешки. Теренът е непредвидим на места. Когато караш на ръба на възможностите си, е много лесно да отпаднеш. Виждахме го предишните дни, виждаме го и днес. Затова аз взех едно решение за по-предпазливо каране, а във втория манш ще бъде съвсем различно и ще мога дам още повече. Определено съм доволен от карането си и от това, че се класирах на такава хубава позиция за втория манш", каза още той

"Не бих казал, че това е любимата ми писта. Чувствам се по-добре на стръмни трасета, а тук има дълга равна част. Не мисля, че днес това беше дискомфорт и не мога да кажа, че не ми е паснало. Мисля, че се справих добре дори в сектор, в който по принцип досега не съм успявал. Супер е, че ще стартирам рано във втория манш. Чувствам се много уверен във възможностите си, много стабилен дори да предприемам рискове", допълни българинът.