Канада призова гражданите си да се върнат в страната

Свят
09:26 - 15 Март 2020
1815
Канада призова гражданите си да се върнат в страната

Канада подкани своите граждани, които се намират в чужбина, да се върнат в родината, докато могат, защото много страни затварят границите си или въвеждат ограничения на придвижването, за да спрат пандемията на коронавируса, предаде Франс прес.

Канадският външен министър Франсоа-Филип Шампан заяви в Туитър, че препоръчва на гражданите да се върнат в Канада, докато все още има възможност. Той напомни, че много страни въведоха ограничителни мерки, въздушните компании анулираха полети и е възможно да бъдат въведени нови ограничения с кратко предизвестие.

"Вашите планове за пътуване може да бъдат сериозно объркани и може да ви се наложи да останете в чужбина по-дълго от предвиденото", подчерта той. Шампан призова гражданите да се осведомят за възможностите за завръщане и да обмислят да побързат, ако тези възможности намалеят.

Около 300 000 канадски пенсионери прекарват канадската зима под слънцето на САЩ. По-рано премиерът на провинция Квебек Франсоа Лего ги подкани да се върнат в Канада незабавно.