Карадайъ: Борисов или да освободи Ревизоро, или да подаде оставката на МС

Политика
11:59 - 27 Ноември 2020
2455
Карадайъ: Борисов или да освободи Ревизоро, или да подаде оставката на МС

Следва да поканите министър-председателя да опровергае казаното от министъра и да го освободи - или да дойде да потвърди и да подаде оставката на Министерски съвет.

Това призова председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от името на група след изслушването на министър Емил Димитров за водната криза в Бургас. 

"Г-жо председател, преди малко чухме оценката на министър Емил Димитров към цялостната работа на правителството. След тази ясна и категорична оценка за работата на Министерски съвет от министър, част от това правителство, ние от ДПС считаме, че следва да поканите министър-председателя и той от своя страна или да опровергае казаното от министъра и да предложи неговото освобождаване, или да дойде тук да потвърди казаното и да подаде оставка на целия Министерски съвет", заяви от трибуната Карадайъ.

Според него така ще се сложи край на 10-годишното политическо безвремие.

"Ние разбрахме, че различните министерства не си комуникират, не си кореспондират. Няма кой да организира работата на Министерски съвет.

Това беше оценката на министър Емил Димитров и от наша страна ви призоваваме да поканите премиера", настоя още веднъж Карадайъ.