Карадайъ: Държавата са хората и правилата

ДПС представи кандидат-кмета и общинските съветници в шуменското село Венец

Новини
14:07 - 04 Октомври 2019
2943
Карадайъ: Държавата са хората и правилата

„Властта не е държавата – държавата са хората и правилата”. Така се обърна към хората от община Венец председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. В шуменското село той заяви, че кандидатите за кмет и общински съветници от Движението вече са избрани, защото са издигнати от най-силната партия - еталон за управление на малки и средни общини.

Във Венец ДПС представи кандидатите за кметове и листата за общински съветници начело с Нехрибан Ахмедова.

„Някои партии идват тук и си заминават като се опитват да ни мътят главите. Ние знаем коя е нашата сила и коя е партията, която се грижи за нас, но понякога наши „приятели“ ни подвеждат да гласуваме за тези, които работят против нас”, не скри проблемите Карадайъ.

Лидерът на Движението обясни, че от ДПС държат да се спазват международните правила и да може да се говори на майчиния език по време на изборна кампания. „ГЕРБ наложиха забрана за ползването на нашия майчин език. Криейки се зад един термин, свързан с уж уседналост, на база на някакви служебни адреси, които абсолютно незаконно са наложени на нашите братя и сестри, които бяха изгонени от България, отнеха техните конституционни права да могат да гласуват. И ГЕРБ и БСП заедно гласуваха за това”, демонстрира недоволството си той.

„ДПС не е на никой. ДПС е на всеки един от нас, защото ДПС е нашето единство и никой няма правото да си присвоява ДПС”, заяви председателят.

Шефът на ДПС призова всички да излязат и да гласуват на местните избори.

„С тези избори не само ще изберем нашите кметове, а и да дадем послание до София, че ние няма да допуснем да се нарушават законите и демокрацията в нашата Родина. Ще отправим послание до Брюксел и ще кажем, че властта не е държавата – държавата са хората и правилата. Някой, който е на власт, не може да си мисли, че е държавата”, обяви Мустафа Карадайъ.

„Ние сме една общност в най-българската партия – ДПС. Партията, в която хората не разделят другите хора. Нашият основен девиз е заедността. Партията, която осигури победата над тоталитарния режим по мирен, но изключително силен начин. Победата срещу поругаването на човешкото достойнство. Партията, която осигури мирният преход на България. Партията, която осигури със своя лидер и визионерът в българската политика д-р Ахмед Доган нашето европейско и евроатлантическо бъдеще. Партията, която и днес е в авангарда на всички битки за хората и за нашата Родина”, заяви Йордан Цонев.

Евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк каза, че ДПС гледа на Венец не като отговорност, а като ценност и затова другите политически сили няма какво да се оглеждат тук. Нашият избор е ясен. Кого ще изберем ние на предстоящият вот, ако не майката и нашият учител, популярната Нехрибан Ахмедова, запита Кючюк.

На предизборната среща във Венец дойдоха и зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.- председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид и бившият народен представител Христо Бисеров.