Карадайъ към ИТН: Диалогът между партиите ще върне нормалността в политиката

Основният противник за нас е ГЕРБ и техният модел на управление, заявиха от партията на Слави Трифонов

Ексклузивно
11:11 - 25 Юли 2021
5697
Карадайъ към ИТН: Диалогът между партиите ще върне нормалността в политиката

Беше логично и редно тази разговори да проведем първо в сградата на НС, за да са публични и пред очите на всички. И ад проведем срещи с всички политически сили, с изключение на ГЕРБ. Това заяви зам.-шефът на ПГ на ИТН Виктория Василева на днешната среща на партията с ДПС.

За нас винаги, а по принцип за партиите на протеста основният противник винаги е бил ГЕРБ и моделът на управление. От последните 10 години. Искаме да ви предоставим нашите приоритети и идеи и да чуем какво мислите. Надяваме се на конструктивен и добронамерен диалог.

"Благодарим за възможността да с видим с ръководството на ПГ на партията, която има най-много народни представители в НС. Приветстваме ви за идеята, че процесите в НС трябва да текат през диалог. За да може да се очертаят и приоритетите, и темите от дневния ред на обществото и НС", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Възстановяването на нормалността в политиката е наша тема в последните 10-12 години през диалог с партиите и институциите, отбеляза той. Така че, смятаме, че 46-то НС има добра основа за диалог. Нашият призив е всички отговорни партии в парламента да се възползваме от тази ситуация и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото, за да може на тази база да очертаем и дневния ред на Народното събрание, дневния ред и на евентуално бъдещо управление, заяви Карадайъ.

Безспорно това нещо минава през оценка на изминалите периоди. Една реална, отговорна оценка, за да може на база на нея да се очертаят бъдещите действия, които евентуално биха могли да се предприемат. Безспорно от наша страна представлява интерес да чуем вашите приоритети и в най-общ план намеренията как ще се постигат те. Надяваме се на един добър разговор днес като първа среща и се надяваме да можем да продължим в темите, които биха били общи, каза още той.