Карадайъ за Кирил Петков: Импотентен и злобен

Политика
11:33 - 16 Юни 2022
3916
Карадайъ за Кирил Петков: Импотентен и злобен

Председателят на Народното събрание Никола Минчев вече става жертва на "мафията, корупцията, задкулисието". Етническо противопоставяне не се е случвало през последните 32 години, а министър-председателят на собствената ми родина го направи. Това е израз на политическа импотентност. Така категорично лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към премиера Кирил Петков в дебата по оставката на Минчев. 

"ДПС 32 години носи национално отговорна политика. Различни хора заемаха терена на политиката, но Движението остана последователно и не изневери на своята мисия - да пази целостта на родината, да е пазител на мира и сигурността, да я опази и от "такива като тези тука, призоваващи за противоиставяне", предупреди Карадайъ. 

Според него подобни прийоми ползвали политически импотентни, но имали мерак да пребивават на политическия терен, а не мога да изкажат на глас целите си за това. "И тогава започват да търсят разделението и омразата, а с тях просперитет не може да има. Отговорната политика е да се обединява нацията и да се води към по-добро", отсече лидерът на ДПС. 

И напомни, че в България има политическа криза заради онези, които се опитвали да противопоставят и обществото. "А най-голямата антикризисна мярка не е оставката на Никола Минчев, а на най-лошото правителство за последните 30 години - настоящето правителство", категоричен бе Мустафа Карадайъ. По думите му естественият политически ход е да се покаже, че дневният ред на обществото не е този, който коалицията определяла. "И като загубите мнозинството в НС, е редно да потърсите политически диалог за излизане от ситуацията. Но вие и това не разбирате. Затова сега ще се случи първият естествен политически ход, а след това и вторият - вашата оставка", обърна се председателят на ДПС към Кирил Петков.