Карадайъ захапа ДБ в първата си реч

Политика
10:18 - 21 Юли 2021
4225
Карадайъ захапа ДБ в първата си реч

В първата си реч от новата парламентарна трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ захапа водача на „Да, България” Христо Иванов, който говори преди него, заради „закачките” му с Движението за права и свободи и намеци за връзки с ГЕРБ.

Ако имате комплекс от миналото си, не го адресирайте към другите. Назидателният тон не отива, заяви Карадайъ от парламентарната трибуна по адрес на Христо Иванов, който се изказа преди него.

Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да имат такъв назидателен тон, каза още той.

Иначе Карадайъ поясни, че днес е паметен ден в БГ историята, тъй като се конституирало 46-то НС и то след краткия живот на 45-то.

И докато някои размишляват или открито твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, колко спечелилата партия има връзки с ДПС, ние работим да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Работим за това как животът на гражданите да се подобри и удовлетворен тук - в България. Ние не се занимаваме с предположения, не търсим и не създаваме интриги. Не искаме власт заради самата власт.,каза той,.

Поясни,че страната се нуждае от радикални реформи и програма за управление. По думите му резултатите от вота показали , че народът иска промяна и диалог.

"Ако заменим безвремие с друго, няма смисъл да си губим времето", каза Карадайъ. Според него всеки който поеме управлението трябва да знаят,че няма време и час по-скоро да се представи управленска програма в кратки срокове. Само ускорените темпове можели да излекували пораженията. Успехът изисква жертви, каза той.

По думите му реформите изискват по-голямо доверие, въпреки резултатите от вота, но това можело да се случи след консенсус в НС. Поясни, че те са готови за диалог.

Карадайъ заяви,че избирателите са изтощени от избори, а гражданите знаят, че властта произтича от тях. Властта е отговорност, каза той.

По думите му кабинет на малцинството може да изведе страната от кризата само при отговорно управление и диалог.

Моментът е исторически, мисията ни е историческа, продължи лидерът на ДПС. Пожелаваме успех на управляващите, но и ги предупреждаваме – България не може да си позволи ново безвремие, бъдете на висотата на своята отговорност, пожела успешна работа на 46-я парламент Мустафа Карадайъ.