Караджов :Тази коалиция е като да си легнеш в леглото с врага

Според депутата от ИТН партията му е най-естественият партньор, с който може да се търси конституционно мнозинство

Новини
09:53 - 11 Юни 2023
2579
Караджов:Тази коалиция е като да си легнеш в леглото с врага

Сегашната коалиция е правителство на лицемерието. Това е най-голямата политическа лъжа, която е правена досега. Хората, които чакаха промяната на този модел бяха втрещени, всички са замлъкнали и няма някакъв ентусиазъм и надежда към това правителство - това коментира в студиото по БНТ Гроздан Караджов от "Има такъв народ".

"Има тотален стрес от това, което се направи - да си легнеш в леглото с врага си, със своя политически противник, когото си отричал и каквото си се клел в предизборната кампания. Такова нещо не сме виждали досега. Това е първият опит - правителство на лицемерието няма как да издържи дълго", каза Караджов.

Според него, преговорите за съставяне на кабинет с БСП, ИТН, евентуално и с ДПС, са били имитационни. На ГЕРБ им трябваше да покажат, че има и друга възможна коалиция пред ПП, за да ги притиснат повече и да извоюват повече отстъпки от тях. План Б се нарича тактика на ГЕРБ по спечелване любовта на ПП. И успяха. Размива се границата между управляващи и опозиция, допълни Гроздан Караджов и уточни, че ще бъдат твърда опозиция на този кабинет.

Във връзка със записа на Радостин Василев, той коментира, че в него много ясно става дума за изпиране, т.е. целта на този кабинет е изпиране:

"В момента върви сериозен процес на изпиране на ГЕРБ и ДПС и това правителство на лъжата е преди всичко пералня. Пералня на политически съвести и в едната и в другата посока."


По думите му, българската политика започва да се изчиства. Ние сме бунтари и хора, които казват истината и това е най-опозиционното, допълни Гроздан Караджов.

По отношение на конституционните промени и съдебната реформа, той посочи, че ИТН е най-естественият партньор, с който може да се търси конституционно мнозинство. Ден преди сформирането на правителството се оказа, че носителят на конституционното мнозинство е ДПС, поясни той.