Карък: "Висящият" ген. Атанасов този път изпадна от шефската трибуна

Този път неудобната поза до стълбичката се падна на социалиста Кристиан Вигенин

Новини
15:20 - 19 Април 2023
5933
Карък: "Висящият" ген. Атанасов този път изпадна от шефската трибуна

Парламентът донесе добри новини в сряда – експедитивно бе избрано ръководство – председател и зам.-председатели. Не толкова добър обаче се оказа денят за ген. Атанас Атанасов, който този път няма да седи на трибуната като зам.-шеф, макар да бе свикнал с високия пост в цели 4 парламента .

Съпредседателят на ДБ този път не бе избран, тъй като от името на коалицията бе излъчен фаворитът Никола Минчев, чиято обща кандидатура именно Атанасов обяви от трибуната на НС.

Зевзеци веднага припомниха как в 47-ия парламент, генералът буквално увисна отстрани на президиума до стълбичката, тъй като седемте зам.-председатели трудно се сместиха на масата. На генерала се падна ролята да поседне почти на стълбите отстрани и удобно да протегне крака.

Сигурно това е било знак, че действително ще изпадне от шефското място, тълкуват с хумор ситуацията депутати от опозицията, макар че в 48-ия парламент генералът предвидливо избегна да сяда накрая на шефската трибуна.  

Този път в ролята на „висящ” се оказа социалистът Кристиан Вигенин, макар че не му се наложи да стои чак в толкова неудобна поза заради намалената бройка заместници на председателя Росен Желязков.

Ген. Атанасов бе зам.-председател в цели четири Народни събрания поред – от 45-то до 48-то. 

Снимка: Агнес Методиева