Каракачанов : Атака ме атакуват, за да останат в джаза

Политика
12:10 - 05 Март 2020
2190
Каракачанов: Атака ме атакуват, за да останат в джаза

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отрече твърденията, че през последните години има свръх продажба на военни имоти и заяви, че неговата цел е да се съхраняват, а не да се продават имоти.

"Не съм имал нито едно възражение от Атака, нито от областните управители при продажбата на военни имоти. Аз нито тук, нито когато бяха в нашата коалиция, не помня те да възразят за нещо. Моето обяснение е, че оплювайки довчерашния си партньор, ще спечелят те", коментира Каракачанов в Народното събрание, където по настояване на Атака бе изслушан по въпроси за продажбите на военни имоти. 

"Аз си обяснявам тези клевети, с факта, че социологията вече не ги хваща ( Атака - бел. на ред.), радиото не ги хваща, и по този начин те искат да останат в джаза", каза още Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че информацията за всички сделки се публикува в сайта на Министерството на отбраната в съответните срокове и с всички данни - дали е в регулация или не, като същевременно данните се публикуват и в два национални всекидневника.

"Ще ви дам една справка, понеже твърдите за много имоти, апетитни имоти. Споменавате острови, полуострови, архипелази, централни апетитни имоти. Бъркате се вероятно с полуостров Крим или Чукотка", коментира Каракачанов.

Вицепремиерът съобщи, че за 2001-2008 г. са продадени общо 392 имота, за периода 2009 г. до настоящия момент са продадени 196 имота. Той посочи, че през 2017 г. са продадени 10 имота, от които една част са наследени като процедура от служебния и от предишния министър, за 2018 г. с негова заповед са открити 10 процедури, но са продадени само два имота, а през 2019 г. са продадени четири имота.

"Общо за тези близо 3 години, откакто аз съм министър, са продадени 16 имота", обобщи Каракачанов.

"Сравнителният анализ показва ясно, че по времето, когато аз съм бил министър, няма свръх продажба на имоти. Напротив, по мое време са продавани най-малко имоти за всяка година поотделно, а и общо като мандат до момента", коментира Каракачанов. "Първото ви обвинение, което тиражирате в медиите, не отговаря на истина, колегите ми подсказват, че всъщност е лъжа - няма масово продаване на имоти с отпаднала необходимост", категоричен беше той.