Каракачанов: Русия ще победи, но на каква цена?

Общество
18:25 - 07 Март 2022
4068
Каракачанов: Русия ще победи, но на каква цена?

"Може би сценарият на руското командване не се осъществява. Първоначално всички анализатори говореха за блицкриг - унищожаване на военната инфраструктура и на въоръжението. Около 30 самолета на украинската авиация са поразени още на земята.

Руските военни унищожиха много ракетни комплекси, бази за горива, складове с муниции. Но частта за бързо развитие на военните действия не се осъществява. Военната групировка на украинците при границата между Донбас и Луганск все още е на място и задържа настъплението напред". Това коментира пред БНР Красимир Каракачанов, министър на отбраната в периода 2017 - 2021 година.

По думите му "е ясно как ще завърши войната":

"Военната победа ще е на руска страна. Въпросът е на цената на какво. Не съм оптимист, че руснаците и украинците ще намерят решението. В посоката към търсене на мирното решение трябва да се намесят силите от Европейския съюз.

Държавите в Европа ще бъдат огромните потърпевши след украинците. ЕС трябва да излезе от ролята си на изпълнител на резолюциите на НАТО или на решенията на Щатите и да има собствена инициатива.

Спокойно лидерите могат да предложат прекратяване на военните действия и преговори, които да се проведат в неутрална страна".