Каракачанов: Сидеров е болен, коалицията едва ли ще оцелее

Политика
09:13 - 07 Юни 2019
3504
Каракачанов: Сидеров е болен, коалицията едва ли ще оцелее

Шансът "Обединени патриоти" да оцелеят като коалиция не е голям. Няма как да седна на една маса да работя с някой, който се е упражнявал 40 дни върху гърба на ВМРО и си правеше кампанията на наш гръб. Не го разбирам като коалиционност. Не го искам. Това каза пред Нова ТВ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му Волен Сидеров е свободен да напусне, когато поиска. Патриотичните упреци през медиите започнаха преди изборите, но не завършиха с тях. „Аз нямам намерение да лекувам този или онзи. Ако някой смята, че е дошло времето да напуска коалиция „Обединени патриоти”, да бъде така добър да го направи”, заяви той и добави, че евентуалното напускане на Волен Сидеров нямало да застраши нито парламента, нито правителството.

„Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: „До тук”. Без каска, военният министър посреща изстрелите на единия си партньор. Последният - от вчера.

„Резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот”, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Защо той не спечели по някакъв по-честен начин? Кой е нечестният начин? Препоръчвам му на г-н Сидеров да си погледне резултатите в Ямбол и да види 3-4 цигански секции - бие ГЕРБ, бие ДПС включително. Това сигурно е по любов.Социологията е ясна – о,о3% от ромите са гласували за ВМРО. Това прави по-малко от 450 гласа. Това ли решава изборите. Ще му ги подаря тези гласове, но и те няма да му стигнат да прескочи 1%. Шумът, който се вдига от моя „партньор” на практика скрива истинските купувачи на ромски гласове”, каза Каракачанов.

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. Над 1, 6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи, обясни Каракачанов: „Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена”.