Каракачанов: Всяка партия от "малката коалиция" да подкрепи ГЕРБ индивидуално

"Сидеров сипе хули и лъжи за мен и Валери Симеонов, как да продължим да си говорим?", попита вицепремиерът

Новини
14:16 - 25 Юли 2019
3128
Каракачанов: Всяка партия от "малката коалиция" да подкрепи ГЕРБ индивидуално

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов допусна възможността членовете на т.нар. „малка коалиция” да сключат индивидуални споразумения с ГЕРБ за подкрепа на правителството, предаде БТА. Това означава, че партиите от „Обединени патриоти” - НФСБ, ВМРО и „Атака” да подпишат отделен документ с кабинета, обясниха депутати. Военният министър обясни, че „всеки може да стигне до споразумение с ГЕРБ на базата на това, което имаме като общо споразумение и да продължи да подкрепя правителството".

Вчера коалицията се разпадна, след като лидерите на трите партии - Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се събраха на коалиционен съвет в парламента. Важната среща обаче се провали малко след началото заради искането от „Атака” за медийно присъствие на разговорите, а от НФСБ и ВМРО в знак на несъгласие напуснаха.

Каракачанов днес отново изтъкна, че коалицията няма да продължава в стария си вариант и изтъкна, че тя реално от няколко месеца не съществува, защото нямало диалог, имало саботажи и атаки на един от лидерите на коалицията срещу другите две политически формации и изказване на лъжи и обидни квалификации. „Така няма да продължава, аз в такава коалиция няма да участвам”, тросна се вицепремиерът.

За евентуалната възможност партньорите от „малката коалиция” да се разберат помежду си, Каракачанов попита журналистите дали вчера са останали с впечатление, че лидерът на „Атака” има желание да се разбира с някого. „Като го гледате от четири месеца как сипе хули, обидни квалификации и лъжи по отношение на мен, на другия ми колега - Симеонов, на г-н Джамбазки, на ВМРО, за какво разбиране става дума, и какъв е смисълът да продължаваме да си говорим по този начин?”, попита Каракачанов.