Караниколов в отбрана: Явно досега президентът ни е подкрепял

Икономическият министър се извини на перничани за водната криза

Топ
12:55 - 04 Февруари 2020
2397
Караниколов в отбрана: Явно досега президентът ни е подкрепял

Благодаря за подкрепата на президента досега, явно досега ни е подкрепял. Така отговори на предизвикателството на президента, обявил сваляне на доверието от кабинета, кономическият министър Емил Караниколов, предаде Би Ти Ви.

„Ние имаме проблем в политическия елит по отношение на държавността, сами си нямаме доверие, пък искаме доверие от гражданите“, допълни Караниколов.

Въпреки обвиненията на Радев, че правителството отказва да поеме вина за безводието в Перник, по думите на министъра на икономиката кабинетът е положил всякакви усилия, за да се пребори с водната криза в миньорския град.

„Извинявам се на перничани, не искам никой да вижда, искам в Перник да има вода и възможно по-бързо да финализираме нормалния живот“, посочи още министърът.

По-рано днес, в изявление от "Дондуков"2 президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко Борисов. Той очерта тежки кризи на управлението, като обяви, че институциите са в парализа и дори се търгувало с национален интерес.

"Институциите погазват закона показно, като се превръщат в инструменти на властта. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи. Това правителство и управление води до разпад на държавността. На всичко това трябва да се сложи край. От днес снемам доверието си от него", обяви държавният глава.