Карбовски брани Волгин за Народния съд

Общество
14:13 - 21 Юни 2023
4164
Карбовски брани Волгин за Народния съд

"Издател събира пари да съди журналист, защото е казал нещо за Народния съд. Процеси на насъскване. Реванш. Те ни клаха, ние ги разстрелвахме, сега пак те ще ни колят. Иначе всичко минава през съда, прекрасно е." С тези патриотични слова журналистът Мартин Карбовски започна оправдателния си коментар по повод делото срещу путиноида Петър Петров (Волгин), заведено от 102-годишна дама, чийто съпруг е разстрелян от болшевишките превратаджии през 1944 г.

И, разбира се, бързо сменя темата, тъй като идиотската позиция на Петърчо е видимо незащитима:

А държавата се разпада. 60-те литра дъжд, които разрушават живота на остарелите и обеднели европейци от Северозапада на територията България. Но това не е за панорама. То не се случва, телевизиите го отразяват като много дъжд. А проблемът е в хроничността на вечния немарлив политически дъжд.

Да се усмихваме, казват в панорамата, говорят за добрия вкус. 
Ще ви залее и вас. Дано добрият вкус, с който лъжехте в репортажите си ви спаси.

Доктор Тупавичаров пише, че държавата се управлява от бъдещи затворници. Единственото безумно и вярно нещо днес. Другите неща са само безумни. Така се прави и телевизия, но кои сме ние да ви съдим.

Сякаш вече можем само да пишем дневника на Ане Франк. Или като Стамболийски в Славовица да изпишем датата на смъртта си. Порой от събития и дати на смъртта на една държава. Порой.