Карбовски: Гадните евробюрократи не ни позволяват крокодили!

ЕС по най-кафкианския начин прави живота невъзможен - огледайте се колко законно живеете

Общество
12:53 - 07 Август 2024
1345
Карбовски: Гадните евробюрократи не ни позволяват крокодили!

Човек и добре да живее, някой ден се налага да гледа крокодил. Притежанието на екзотично животно - от кокошка до слон вече не е просто старт ъп, бизнес план или пърформънс. Притежанието става невъзможно - дори и насекоми да гледаш в матрака си. Това написа в социалните мрежи бившият ТВ водещ Мартин Карбовски.

Защото в простата идея да имаш кокошка, питон или крокодил, който да показваш на Слънчев бряг се намесва … Европейският съюз. А какво е Европейският съюз - стадо подивели чантаджии бюрократи, които искат да разберат коя е кръвната група на крокодила и дали е ваксиниран.

Крокодилът от Ботунец не е пришелец от вчера там. Циганите гледат различни екзотични животни с цел продажба или забавление. Има изложения на змии, папагали и лемури от време на време, но през останалото време такива животни трябва да живеят някъде и това става сензация заради учтивото участие на медиите в разбиването на тази крокодилска идилия - локва с вода на суха шопска поляна.

Вие днес разбрахте ли колко тона чиновници се изсипаха на главата на нещастния крокодил? Той попадна в своя кафкиански кошмар - заради журналистите стотиците чиновници, които нищо никога не работят - се разработиха така, че се стигна до имотни спорове, самоуправство, както и чипирането на крокодила. Което си е заговор, откъдето и да го гледаш - и от крокодилска, и от стопанска гледна точка.

Да притежаваш крокодил днес е даже по-лесно от това да гледаш прасе. Но и прасе, и крокодил да имаш, никога не трябва за това да разбират журналисти и еврочиновници - ще направят живота на крокодила ад, а за прасето да не говорим.

В такива моменти граждани и крокодили разбират колко служби и разрешения трябват, за да си жив и да имаш малка локва или кочина. Европейската бюрокрация по най-кафкианския начин прави живота невъзможен - огледайте се колко законно живеете? Една проверка да ви направят (на вас, не на крокодила) и тя ще повлече ордата чиновници и възмутени журналисти, които задават въпроси сякаш са марсианци и всичко естествено в нашия хабитат е извънземно и незаконно.

Не знам дали ме разбирате - в новината за кафкианския крокодил се вижда една патология, която не е географска. А тя е, че сме постигнали тавана на усложнения забранителен режим на абсолютно увредената чиновническа класа, управляваща този недемократичен, не-капиталистически, неназован строй, в който живеем.
Освободете крокодила. Защо усложнявате?!. Както в Африка, така и в Ботунец - звяр и природа живеят един до друг и в симбиоза. А вие, бюрократи ниедни, за едната заплата утре ще пратите крокодила в приемно семейство, където нещастието му е сигурно.

Не се шегувам и ако материалът ми звучи несериозно, то е защото абсурдите на бюрократската сган вече са по-смешни от всяка измислица.