Кардиологът измамник от Пазарджик временно е отстранен от работа

Медицински одит и прокуратурата разследват д-р Петър Лазов

Общество
11:24 - 23 Септември 2019
10172
Кардиологът измамник от Пазарджик временно е отстранен от работа

Със заповед на изпълнителния директор на "МБАЛ Пазарджик" АД д-р Васил Вълчев е отстранен д-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог в Кардиологично отделение - Катетеризационна ангиографска лаборатория, до приключване на проверките на всички контролни органи. 

При доказване на вина и нарушения ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение. Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани специалисти в отделението. Това съобщиха от болницата.

Кардиологът д-р Петър Лазов бе уличен, че слага стентове на здрави хора. Стана ясно, че той е взимал 57 000 лева заплата. Това призна директорът на болницата в Пазарджик Васил Вълчев пред Нова тв, като добави, че не вижда никакъв проблем, че е получавал толкова много пари на месец. 

За дейността на д-р Петър Лазов се извършва вътрешна проверка, съдействие се оказва още на прокуратурата и Медицинския одит, уточняват от болницата. От там информират, че нямат задължения към държавата, доставчици и персонал и за първите шест месеца на тази година печалбата им достига 200 000 лв.