Карикатурата Сара Пейлин: Ще ме ваксинират само мъртва!

Кандидат-вицето на Джжон Маккейн пръска зараза из Манхатън

САЩ
09:40 - 30 Януари 2022
10594
Карикатурата Сара Пейлин: Ще ме ваксинират само мъртва!

Помните ли Сара Пейлин, бившият губернатор на Аляска и кандидат за вицепрезидент на САЩ в двойка с покойния Джон Маккейн? Шармантната лелка, която за една предизборна кампания стана обект на толкова вицове и подигравки заради плиткоумието си, че да й стигнат за два мандата, продължава да твори идиотщини и далеч от голямата политика.

След като миналата седмица Сара даде три положителни проби за коронавирус, папараци я изловиха да се разхожда свободно тези дни из Манхатън и два пъти да се  храни в заведения. Пейлин първо се отбила в италиански ресторант. Персоналът обаче я настанил навън, тъй като тя не е ваксинирана. Там 57-годишната Пейлин седяла на маса за петима вътре в ресторанта и била без маска.

Миналата събота пък два дни преди тестът й за коронавирус да се окаже положителен, тя била отново на ресторант, но не на външни маси въпреки изричната забрана за допускане на хора без ваксина в затворени пространства.

Пейлин е видна антиваксърка, която твърди, ще даде да я имунизират "само мъртва", макар че тогава едва ли някой ще тръгне да я боде. И твърди, че е готова да пази децата си с оръжие, ако някой се опита да ги ваксинира. Републиканката изкара коронавируса доста тежко миналия март и сега го е  пипнала отново.

Бившата вицемис Аляска Пейлин е социално и политически крайно консервативна. Тя е майка на 5 деца и е сред най-големите противници на аборта в САЩ. Това се подсилва от факта, че петото й дете страда от синдром на Даун, а дъщеря й е самотна майка - тийнейджърка.