Кърк Хамет го е срам от феновете

Китаристът на „Металика” тъгува, че метъл легендите бавят новия албум

Актуални новини
19:34 - 17 Април 2019
4212
Кърк Хамет го е срам от феновете

Китаристът на рок легендата „Металика” Кърк Хамет призна, че се чувства „неудобно“ пред феновете, на които им се налага да чакат толкова дълго за новия албум на бандата.

Вече минаха 3 години от последната им тава Hardwired…To Self Destruct, за която пък почитателите трябваше да чакат цели осем лета от излизането на предходната Death Magnetic през 2008-а. Както се очертава, краят на чакането за следващ проект на „Металика” не се вижда, защото групата няма да приключи с турнето си поне до ноември 2019-а.

„Когато бях на 13-14, групите пускаха албум всяка година. KISS изкарваха тава на всеки осем месеца дори, а не с осем години пауза“, заяви магьосникът на тънките струни пред Mixdown.

„Никой от нас не се чувства особено удобно от факта, че правим толкова големи паузи. Това наистина е много време. Надявам се този път да избегнем това. Вече минаха три години от Hardwired и ако сме малко по-фокусирани, може да влезе в студио бързо. Имам вече тонове материал, компенсирах и съм готов да записвам по всяко време“, допълни Хамет. Неотдавна басистът на рок величията Роб Трухийо също обеща, че феновете няма да чакат чак толкова дълго за следващ албум.