Карло Анчелоти: От утре Бензема ще работи за следващата “Златна топка”

Спорт
16:45 - 18 Октомври 2022
1753
Карло Анчелоти: От утре Бензема ще работи за следващата “Златна топка”

Като опитен наставник Карло Анчелоти похвали своите футболисти за наградите на “Франс Футбол”, но призова всичко това да бъде оставено на заден план и да се мисли за бъдещето.

В понеделник вечер Карим Бензема вдигна “Златната топка”, а отличени и наредени сред водещите играчи в различните класации бяха още Тибо Куртоа, Винисиус Жуниор, Лука Модрич и Едуардо Камавинга. Ето какво сподели италианският специалист на пресконференцията си преди двубоя с Елче от Ла Лига в сряда.

"Всички сме щастливи, защото донякъде приемаме това и за наш успех. Карим сподели, че е горд и благодари на съотборниците си. Забелязвам, че той вече е приключил с тази тема и от утре може да започне да работи за спечелването на следващата “Златна топка”.

Карим вече е футболист, който поема по-голяма отговорност и повече се възприема като лидер в сравнение с преди осем години. Чисто технически като състезател при него няма голяма промяна", заяви италианският специалист.

Анчелоти коментира и факта, че Реал Мадрид е чак трети в класацията за клуб на сезона.

"Не знам какви са били критериите при избора (първи е Манчестър Сити, а втори е Ливърпул - б.р.). Моите уважения, но Реал е най-добрият отбор и затова спечелихме Шампионската лига. Най-ценната награда като тим я взехме през май (Шампионската лига - б.р.)", каза той.

"Факт е, че вратарите са ощетени. Обикновено под светлините на прожекторите е нападателят, който вкарва гол. По-трудно е и за някой дефанзивен халф. Но да си вратар и да си седми - това е добре. По-скоро съм изненадан, че в списъка с тези 30 номинирани не са Кроос, Валверде, Милитао, Алаба...

Постигнатото от нас досега е много. Но това е напълно възможно, когато работиш в този клуб. Тук имаш всички условия, за да си успешен: история, традиция, качествени футболисти, атмосфера, силни турнири... В началото на предишния сезон се съмнявах повече в сравнение със сега", завърши наставникът на Реал.