Карлос Контрера призова: Не бързайте с плана за Борисовата градина

Така ще подхраним и "Зелените" да създават още фалшиви новини, заяви общинският съветник ВМРО

Новини
14:41 - 30 Май 2019
1576
Карлос Контрера призова: Не бързайте с плана за Борисовата градина

Общинският съветник ВМРО - Карлос Контрера, заяви, че не трябва да се бърза с плана за устройството на Борисавота градина. Той трябва да бъде представен на 5 юни, а до 19-ти всички желаещи, ще могат да отправят своите забележки и препоръки.

"Така ще подхраним и "Зелените" да създават още фалшиви новини", каза общинският съветник ВМРО.

Повод за неговото изказване е неясното прибързване за приемане на план за реконструкция на Борисовата градина.

"За мен безспорно най-ключовият актуален въпрос е Подробният устройствен план на Борисовата градина. Този дългоочакван акт случайно или не, беше внесен за обсъждане и разглеждане в разгара на кампанията", обърна още внимание Контрера.

И подчерта, че датата, която общината е дала за обсъждане е неуместна и освен че носи внушения за претупване, поради причини, извън прагматичните, тя ще доведе до груби грешки и ще се стигне до обществено недоволство и щети за Столична община.

Контрера обърна специално внимание и на спортно-техническата част от парка, която включва стадион „Българска армия“, стадион „Юнак“, тенис кортове и други, които според общинския съветник от ВМРО трябва да се реконструират сериозно, за да имат възможност децата и младежите на София да спортуват активно.

Според Контрера сроковете трябва да са далеч по-дълги, да се остави възможност до есента да се разглеждат предложенията и едва тогава да се отварят възможностите за обществено обсъждане и приемане на конкретни документи. Всяко друго действие генерира фалшиви новини и дава поле за изява на т.нар. "зелени“, които ще използват и тази тема да манипулират обществото.