Каролев насмете евродепутата: Радан мисли като гейовете и лесбийките

Новини
13:35 - 02 Декември 2019
3402
Каролев насмете евродепутата: Радан мисли като гейовете и лесбийките

Устатият финансист Владимир Каролев нападна остро Радан Кънев заради позицията му „въздържал се” при гласуването на Истанбулската конвенция. Той написа остър пост във Фейсбук, в който обясни, че възгледите на тъмносиния екслидер не се различават от тези на „социалистите, гейовете и лесбийките.”

"Социалисти, гейове и коалиционни партньори налазили евродепутата от партия  #ДайБългарияНемаЛевоНемаДесноИмаРозовоЗелено Радан Кънев...защо бил се въздържал на гласуването на резолюцията на ЕП за незабавно приемане на Истанбулската конвенция. И Радан Кънев се обяснява на фейсбук страницата си: “Очаквах, осъзнавам и болезнено добре разбирам реакцията на нашите избиратели и симпатизанти с либерални и прогресивни възгледи. Техните възгледи не се различават особено от моите”., иронично отбеляза Каролев.

И продължи: "Всичко точно ве...Радан Кънев си казва, че възгледите му не се различават особено от възгледите на социалистите, гейовете и лесбийките...че и болезнено го разбирал това....той страда за вас ве....какво се сърдите на другарчето си? Нямам нищо против социалисти и LGBT хора. Всеки има право да е глупав и да решава с кой да си легне, ако му се “отвори парашута”", заключи явно разгневеният финансист.   

Преди няколко дни, Радан Кънев обясни защо е гласувал “въздържал се” на вота за Истанбулската конвенция.

„Решението на Конституционния съд (независимо, че не споделям мотивите му) изключва присъединяването на България към ИК. По тази причина вотът “за” или “против” е както безсмислен, така и погрешен. - Многократно в кампанията за ЕП съм подчертавал, че ИК е въпрос на национално, а не общоевропейско решение.”, написа Кънев на профила си във Фейсбук.

Според него България има огромни проблеми, свързани с битовото насилие и конкретно - насилието срещу жени, но са нужни силни и обхватни правни решения. „Гласуваната днес резолюция не е такова решение, а само политически призив без реален ефект.”, заключи евродепутатът.