Картофена супа с кейл и чоризо

за 4 порции, 70 мин

Кухня
09:09 - 23 Октомври 2024
1677
Картофена супа с кейл и чоризо

Продукти

350 г кейл – листно зеле

500 г картофи

2 глави лук

2 скилидки чесън

125 г колбас чоризо

1 с.л. зехтин или олио

2 с.л. червен пипер – може пушен

750 мл зеленчуков бульон

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Листното зеле се нарязва на тънки ивици, като се отстраняват дебелите дръжки.

Обелените картофи се нарязват на кубчета. Слагат се в студена вода.

Обелените лук и чесън се наситняват. Чоризото се нарязва на дребни кубчета.

Загрява се зехтинът или олиото. Запържва се чоризото 3 мин. Изважда се с решетеста лъжица.

В същата мазнина се запържват лукът и чесънът 1 мин. Добавят се картофите, поръсва се червеният пипер и се разбърква.

Сипва се бульонът и се оставя да заври. Готви се на средна температура 15 мин.

Прибавя се листното зеле и се готви още около 15 мин. Подправя се със сол и черен пипер. Поръсва се чоризото.