Кървава Луна ще ни донесе сътресения и силни емоции

Мистика
17:05 - 12 Май 2022
25155
Кървава Луна ще ни донесе сътресения и силни емоции

На 16 май в 07:14 часа българско време е Пълнолуние на 25 градуса в знака Скорпион и успоредно с това е пълно лунно затъмнение. Това е първото лунно затъмнение за 2022 година. Следващото е на 8 ноември и също е пълно лунно затъмнение. Луната при настоящото Пълнолуние е най-близо до Земята (в перигей) и поради червеникавия оттенък е наричана „Кървава Луна“ / „Суперлуна“, обясни за Lupa.bg астроложката Марги Паскалева.

Това затъмнение ще бъде видимо от Северна и Южна Америка, Югозападна Европа, Югозападна Азия, Антарктида, Африка, Атлантически и Индийски океан. У нас може да се наблюдава началото на затъмнението рано сутринта преди залеза на Луната. Както се вижда, засегната е голяма част от територии, къде пълно – къде частично. Затъмненията винаги са плашели хората, поради своето мощно влияние известно още от древността и доказано във времето. По затъмненията древните звездобройци са правели своите предсказания за предстоящи събития, за реколтата и т.н.

От астрологична гледна точка това пълно лунно затъмнение в Скорпион е белег за голяма трансформация и промени. Както вече повечето от вас знаят, Луната в Скорпион е във възможно най-неблагоприятния знак за нея. А при положение, че е и пълно лунно затъмнение не мога да ви обнадеждя с позитивни новини в световен план. Навлизаме в етап на много интензивни чувства и преживявания – критичност, ревност, силно желание за доминиране, манипулации, мнителност, отмъстителност, крайности в поведението и действията.

За да преминем през тази т.нар. трансформация и обновление, няма да минем и без изпитания.

Скорпионът е знак, управляван от Плутон и съуправляван от Марс. Плутон се свързва с живота и смъртта, с атомната енергия, вулканите, подземния свят, сексуалната култура, голямата политическа власт и диктаторите, шпионаж, организираната престъпност, големите групи от хора, банково-кредитната система, стихийните бедствия и разрушения, масовите епидемии. А Марс е планетата на действието, борбата, агресията, насилието. И двете планети имат силна връзка с кризисни ситуации. Луната в мунданната астрология се свързва с биологичната сфера, променливост и неустойчивост, вътрешно-политически въпроси, масите от хора.

В хороскопа на затъмнението Слънцето и Луната са в хармоничен аспект с Плутон в Козирог, но образуват тежък предизвикателен аспект със Сатурн във Водолей. Сатурн се свързва с управлението на страната и институциите, държавният имидж, икономиката, строителството, бизнесът с недвижими имоти, миннодобивната индустрия и мините, изпитанията, ограниченията, контролът.

И като сглобим цялата картина от планетите, знаците и аспектите можем да заключим, че в световен план ни очакват изпитания, меко казано. Тази така очаквана промяна и трансформация няма да стане по лесния начин. Сатурн във Водолей е на върха на конфигурацията таоквадратура със Слънцето в Телец и Луната в Скорпион в този хороскоп. Най-лошият сценарий е опасността да бъде използвано атомно или биологично оръжие за масово поразяване. Марс, който е съуправител на Скорпиона и в случая на затъмнената Луна в Скорпион, е в знака Риби и в съвпад с Нептун. Задвижват се всякакви „тъмни“ сили и тайни действия.

Възможно е също така да почине, бъде убита (все пак Луната е в Скорпион и има връзка със смъртта) или да падне от власт фигура от най-високите етажи на властта – президент, премиер, съдия, от средите на църквата и т.н. Кралете / кралиците по принцип се свързват със Слънцето, но не изключвам и тях.

Друго, което може да се очаква в световен план е падане на правителства, тежка икономическа и енергийна криза, проблеми в банковия сектор, авиацията, технологиите, природни бедствия и аварии (земетресения, изригване на вулкани, наводнения, отравяне на води и т.н.), екологична катастрофа, тежък инцидент с плавателен съд, срутване на мостове или сгради, фалити на фирми, ограничения и изпитания от различно естество; инцидент в мина, в планина, на строителен обект.

В личен план затъмнението ще окаже най-силно влияние в живота на родените през трета декада (с Асцендент и други рождени планети около 23-27 градуса) на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, особено при родените между 15 и 20 ноември, между 11 и 16 февруари, между 14 и 19 май, между 16 и 21 август - +/- 1 ден.

Измежду най-известните личности по-засегнати по някакъв начин ще бъдат Джо Байдън, Кирил Петков, принц Чарлз, принц Андрю, кралица Елизабет II, а вероятно и други известни или влиятелни личности. Влиянието на лунните затъмнения не е единствено на самия ден, но започва понякога малко преди него до около 1 месец след него. При всеки човек влиянието ще бъде в различни житейски сфери в зависимост от заложеното в личния хороскоп. Но се въоръжете с повече търпение и предпазливост, за да се избегнат неприятности, инциденти и други неприятни преживявания.

Меркурий, който сега е ретрограден в първите градуси на Близнаци, на 23 май се връща отново в земния Телец и ще премине през градуса на лунното затъмнение между 3 и 7 юни, образувайки предизвикателен аспект квадратура със Сатурн във Водолей. И все пак Меркурий ще напусне окончателно Телеца на 14.06.2022, навлизайки във въздушните Близнаци. Препоръчително е да избягвате пътуване на дълъг път до 14 юни, да шофирате изключително внимателно, да внимавате за грешки в работата и за инциденти, да се ограничи употребата на алкохол и да не се приемат наркотични вещества.

Имам наблюдения от практиката си, че понякога затъмненията нямат пряко влияние върху самите нас в събитиен план, а оказват влияние на друг член в семейството. Най-добра и точна информация може да ви даде астролог. Грижете се както за своето, така и за здравето на най-близките си, особено на възрастните – Сатурн се свързва със старите хора. Възможно е залавянето на голяма престъпна група, така че най-смелите в престъпни начинания и действия могат сериозно да загазят.

Луната в Скорпион повишава опасността от прояви на насилие и тежки криминални престъпления, за удавяне или инциденти във вода, а в здравословен план от възпалителни процеси, инфекции, отравяне, проблеми с пикочо-половата система и други.

Затъмненията оказват и положително влияние, когато образуват хармоничен аспект към Слънцето и към други планети от хороскопа ни. Пълното лунно затъмнение ще има такова влияние за родените през трета декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби.

В които точно житейски сфери ще бъдат събитията, зависи най-вече от часът и населеното място на раждане, т.е. зависи от това в кои домове попадат Слънцето и особено Луната. Някои от вас ще имат успех в кариерата / бизнеса, други в любовта или важни събития в семейството и т.н. Дори и да възникнат стресови ситуации, при всички случаи изходът ще е положителен и обновяващ.

Денят на пълното лунно затъмнение е подходящ за изчистване на организма от токсините с 24-часово гладуване и прием само на вода, билков чай или прясно изцедени плодово-зеленчукови сокове с общо количество около 2,5 – 3,0 л. Не са препоръчителни изобщо оперативните интервенции, особено в областта на дебелото черво и половите органи, премахването на тумори, татуировки и т.н. Опасността от кръвоизливи, възпаления и усложнения е висока. Да се избягва пътуване по вода, употреба на алкохол и наркотици, консумация на месо и месни продукти от диви животни, както и на всякакви храни с неясен произход.