Кървавия Петко иска 1 млн. лева от държавата

Актуални новини
22:27 - 16 Юни 2020
4761
Кървавия Петко иска 1 млн. лева от държавата

Великотърновският окръжен съд ще се произнесе до един месец по иска за един милион лева на осъдения на доживотен затвор Петко Петков - Кървавия Петко, от Лясковец.

Убиецът на баретата Емил Шарков при екшъна през 2014 година съди прокуратурата, Висшия съдебен съвет и държавата за причинени вреди, предаде БНР.

Петко Петков претендира за обезщетение от един милион лева за претърпени вреди от действията на Прокуратурата, ВСС и държавата и твърди, че е станал жертва на незаконни действия, чувствал се заплашен, че ще бъде въдворен в психиатрия, бил принуден да стои в дома си четири години преди убийството на баретата Емил Шарков, извършено на 14  март 2014 година. Осъденият на до живот Петко Петков претендира и мораторна лихва за забавяне от първата дата на нанесеното му увреждане в размер на 964 860 лева.

Окръжният съд във Велико Търново разгледа иска на Петко Стрелеца от Лясковец в негово отсъствие, приел е доказателствата и е счел делото за изяснено като ще се произнесе със съдебен акт в едномесечен срок.