Касапницата с 26 трупа в Тайланд - заради скандал за имот (СНИМКИ 18+)

Свят
08:06 - 10 Февруари 2020
2877
Касапницата с 26 трупа в Тайланд - заради скандал за имот (СНИМКИ 18+)

Провалена имотна сделка вбесила до такава степен 32-годишния ефрейтор от тайландката армия Джакрапант Тхома, че той си го изкара върху невинни хора, като застреля 26 души и рани 57 други, повечето в мол в град Накхон Рачасима, предадоха световните агенции. "Подобни събития са без прецедент в Тайланд, това е най-кървавата драма в историята на страната”, заяви премиерът Прают Чан-оча.

Ужасът, в който главният изпълнител се включил въоръжен до зъби - с автомати, гранатомет и 700 куршума, откраднати от казармата му, завърши със собствената му смърт. След часове на опити да вразумят военния, в които се включи и майка му, той бе застрелян от спецчастите. На разсъмване те щурмуваха търговския център “Терминал 21” в североизточния град, който се намира на около 250 км от столицата Банкок. Преди ликвидирането на нападателя от мола бяха изведени стотици ужасени хора, които се криели по етажите. Един командос също е загинал при престрелката. Най-младата цивилна жертва пък е 13-годишно момче.

Кървавата баня започна в казармата на войника, където той уби командира си, още един войник и 63-годишна жена, която се оказа тъща на убития полковник. Според някои източници ефрейторът имал конфликт с командира си и тъща му заради такса на брокер по имотна сделка. Спорът им продължавал три дни, но никой не очаквал подобна реакция.

Обувки на жертви и кървави петна пред мола в Накхон Рачасима

След това Тхома избягал с много оръжие и военен джип, като стрелял безразборно по хора по пътя към мола. Влизайки вътре, масовият убиец започнал да избива клиентите, като излъчвал на живо във фейсбук касапницата. В един момент се чуло да казва: “Уморих се вече. Пръстът ми не може повече да натиска спусъка.” Профилът му бързо бил блокиран.

“Мотивът е личен, става дума за сделка за къща”, потвърди и премиерът на страната по време на посещение при ранените в болницата. Публикувани в неделя видеоклипове показват усмихнатия Тхома, който стреля с различни оръжия непосредствено преди да осъществи ужасяващия си план. Войникът бил известен със стрелковите си умения и често печелел състезания.

Спецчастите щурмуват призори