Катя от „Ритон” зове пред Lupa.bg: Нека съберем пари за нова църква в Банкя!

Изповеди
18:40 - 02 Май 2019
7812
Катя от „Ритон” зове пред Lupa.bg: Нека съберем пари за нова църква в Банкя!

Катя и Здравко от звездния дует „Ритон” стартираха благотворителна инициатива за събиране на средства за доизграждането на нов храм в Банкя. „Параклисът се строи вече седма година. Средствата да бъде завършен не достигат и ние, като жители на Банкя, решихме да дадем своята лепта и да подпомогнем строежа на Божия дом чрез нашия концерт в зала 1 на НДК на 30 май”, сподели чаровната Катя Михайлова пред Lupa.bg.

„Ние със Здравко не сме родени в Банкя, но живеем тук от 11 години и сме съпричастни към всички добри каузи, свързани с града. Нямаше как да не се трогнем от това благородно дело – завършването на храма „Свети Лазар”, каза певицата. Тя призова почитателите си вместо букети и кошници с цветя да дарят пари за дострояването на параклиса в Банкя.

„Ценим много уважението и почитта, които феновете ни демонстрират към нас, когато отрупат сцената с огромни кошници с цветя. Цветята са прекрасни, понякога ни се е налагало да наемаме бус, за да ги отнесем вкъщи. Но, уви, след дни цветята умират. А уважението към нас може да бъде демонстрирано и с благотворителен жест. Кошниците са скъпи, струват по над 200 лева. Ако хората дарят пари за благородната кауза вместо да ги дадат за цветя за нас, парите им няма да „умрат” с цветята, а ще продължат да „живеят” десетилетия наред чрез Божия дом”, разсъждава даровитата Катя Михайлова. Тя разкри пред Lupa.bg, че храмът се строи върху частен имот, дарен преди няколко години от една жена.


Звездният дует се е срещнал преди Великден с кмета на Банкя Рангел Марков. Катя и Здравко обявили, че се включват в благотворителната инициатива като призоват феновете си да даряват пари. Двамата певци също дават своята лична лепта. „По време на концерта ни в зала 1 на НДК на 30 май до двете страни на сцената ще бъдат поставени две кутии за събиране на средства. Надяваме се нашите фенове да се включат активно и да дарят пари за завършване на църквата „Свети Лазар”, сподели още именитата певица пред Lupa.bg.

"Ритон" вече имат опит, и то успешен, с инициативата живот вместо цветя. През 2015 г. на промоцията на албума им "Пътя към твоето сърце", те помолиха гостите си да не носят цветя, а да участват по своя преценка в кампанията "Да оставим следи" на сдружение "Кауза", с която поставиха нейното начало. Целта бе закупуването на първата в България педиатрична линейка с транспортен кувьоз, която вече е факт.


Освен в НДК любимците на няколко поколения българи Катя и Здравко ще пеят на 12 август в Летния театър във Варна, а на 11 септември ще бъдат в Летния театър в Пловдив. На 25 септември ще зарадват почитателите си в Русе в Канев център.

Концертите им са под надслов „Чакаме ви с любов”. „Ние винаги завършваме изпълненията си с тази песен и затова тя стана и мото на нашия голям концерт в НДК, открехна пред Lupa.bg атрактивната изпълнителка на „Джалма”.

Катя и Здравко, ще разкажат живота си чрез своята музика, стилна сценография и богато светлинно шоу, на живо със своя бенд: Алекс Нушев-бас китара и аранжименти на песните от концерта, Юлиян Янев-клавишни и вокал, Щерион Пилидов-китари и вокал, Георги Марков-ударни инструменти, доц. Миглена Ценова-Нушева-вокал, Христина Нейкова-вокал и Елена Сиракова-вокал.


По традиция началото на вечерта ще бъде посветено на поредния нов албум, песните от който "Ритон" ще представи за първи път пред публика. Някои от тях, като: “Твоята жена” и “Цял живот танго” вече се въртят по радиата и спечелиха ласкавите оценки на публиката.

В репертоара са и най любимите песни, изпети от дуета, през годините, като: “Някога, но не сега”, Прегърни ме”, “Изповед”, “Накъдето ми видят очите”, “Елате ни на гости”, “Джалма”, “Болка от любов”, ”Цяла нощ” , “Дон Кихот” и много, много други.

Снимки: Официална фейсбук страница на Дует "Ритон"