Кидика: Аз, любовник на Парцалев?! Пълни глупости!

Общество
21:47 - 08 Март 2021
8815
Кидика: Аз, любовник на Парцалев?! Пълни глупости!

"Аз, любовник на Парцалев?! Пълни глупости!" С тези думи естрадната легенда Христо Кидиков отрича, смеейки се пред приятели слуховете от преди 50 години, че е имал по-особени отношения с великия комик от Сатиричния театър.

Подобни пикантни подмятания се пускат още в средата на 70-те години на миналия век, когато младият певец гради кариера, а 20 години по-възрастният актьор вече е утвърдено име в киното и в театъра.

Истината обаче е, че Георги Парцалев на два пъти съдбовно помага на Христо Кидиков да си пробие път в естрадата и да се утвърди като желан и уважаван певец. Говори се, че актьорът, за чиято сексуална ориентация дълго време се говореше под сурдинка, бил хвърлил око на младия и перспективен студент от Консерваторията. 

Двамата се запознали, когато бъдещият известен певец, родом от Пловдив, е последен клас в музикалната академия. Актьорът и изпълнителят движели в едни и същи бохемски среди, а запознанството им станало в столичен ресторант, където артисти, музиканти, художници се събирали по времето на соца.

Точно тогава Христо Кидиков трябвало да бъде включен в сборен концерт с участието на певци и актьори, но тъй като не бил известен отгоре зачеркнали неговото име. И тогава за него се застъпил Георги Парцалев и певецът успял да се изяви и да покаже на какво е способен. 

Втория път пък отново като млад изпълнител заедно със своите колеги от Консерваторията Кидика бил изпратен да весели народа и да изнася концерти в провинцията. Но малцина се отзовали да слушат младите музикални надежди. И точно когато си мислел, че с кариерата му е свършено отново като спасител се явил великият комик. Той лично настоял Христо и колегите му да бъдат включени в турнетата на звездите от Сатиричния театър. И така Кидиков тръгнал из страната в компанията на Стоянка Мутафова и Георги Парцалев.

Хората обаче започнали да питат: „Вярно ли е, че Кидика-Майна, живее при Парцалев, та дори и му палел печката?!” 

Самият певец не отрича, че е гостувал в дома на актьора, но определя всякакви подмятания за негова връзка с Парцалев като "грозни". За Кидика Парцалев си остава един от легендарните български актьори комици и човек, който му е дал рамо в трудни моменти.