Километрични опашки по границата с Гърция

Актуални новини
12:43 - 24 Май 2024
12077
Километрични опашки по границата с Гърция

Километрични опашки се образуваха днес преди обед на ГКПП „Кулата – Промахон“. Автомобилите, които искат да влязат от България в Гърция, чакат над час и половина. Опашката към 11 ч. е над 5 км.

Причината е обстойна проверка на всички превозни средства от страна на гръцките полицаи на границата.

По-рано днес от МВР обявиха, че на българо-гръцката граница ще бъдат изпратени повече служители заради очаквания засилен трафик през празничните дни.

„От страна на гръцките власти е получена информация, че на граничния контролно-пропускателен пункт „Кулата-Промахон" за същото време ще се извършват засилени полицейски проверки и няма да се въвежда облекчен режим на работа“, уточниха от МВР.

Интензивен е и трафикът в района на граничен пункт "Кулата". В посока Гърция се е образувала колона от леки автомобили от около 3 километра, въпреки че за проверка на документи на граничния пункт работят всички гишета.

По АМ "Струма" край Благоевград и по главен път Е-79 през Кресненското дефиле, където снощи движението беше силно натоварени, днес се преминава спокойно.

„Гранична полиция“ препоръчва на пътуващите за Гърция да ползват и алтернативните маршрути – през Маказа, Илинден, Ивайловград, Златоград и с. Капитан Петко войвода.