Кирил Добрев: БСП се изхабява като сапун в банята

Няма по-къс път да бъде унижена една партия от случилото се, отсъди социалистът

Новини
17:55 - 20 Януари 2023
2635
Кирил Добрев: БСП се изхабява като сапун в банята

Няма нито една хипотеза, в която някой от периферията да избере БСП, защото тя се разми. Тя е един универсален играч, само че той се изхабява като сапуна в банята и след всеки следващи избори ще става все по-малък. Това заяви в ефира на Би Ти Ви Кирил Добрев от БСП.

Той за пореден път разкритикува лидерката на социалистите Корнелия Нинова за начина, по който води партията.

Няма по-къс път от това да бъде унижена една 130-годишна партия от това, което се случи. Тук няма граници, няма ляво и дясно при госпожа Нинова. Ако това беше фирма, бих казал, че госпожа Нинова е един добър президент, който се грижи да има приходи. Но това не е фирма, а партия и бих казал, че тя е лош лидер, каза Добрев. И припомни как преди години парламентарната група на БСП в парламента е била от 80 души, а ГЕРБ са ги канили да участват в правителство.

Според него когато парламентът е фрагментиран, не може да има стабилен парламент, защото всяка от тях "дърпа чергата към себе си". Той прогнозира, че на следващите избори ГЕРБ ще постигне по-добър резултат.

Кой бихте избрали вие - този, който води, или този, който му носи чантата?, попита Добрев.

Когато има една голяма партия и пет малки, тази голяма партия остава безконтролна, обясни той. И изказа съжаление, че лявото в България се разпада.

Той обясни, че всички, участвали на срещата на новото ляво обединение вчера, са заявили, че то не може да участва без БСП. То все още си няма име, а Добрев заяви, че решение за участие на следващи парламентарни избори.

Кирил Добрев би участвал на избори единствено с БСП, заяви самият той.

Няма подкрепа за антикорупционни закони, защото няма политическа воля за това, каза Добрев.