Кирил Петков: Бръснарят ми почина, беше антиваксър

Премиерът погва фалшивите новини за пандемията, иска протокол за страхливите да се имунизират

Общество
14:40 - 17 Декември 2021
6347
Кирил Петков: Бръснарят ми почина, беше антиваксър

Премиерът Кирил Петков разкри в Брюксел, че започва да търси диалог с антиваксърите у нас и призна, че един от тях е бил и неговият личен бръснар, загубил битката с ковид неимунизиран. "Човекът, който ме подстригваше, за съжаление, почина, не искаше да се ваксинира", каза той пред репортерите в европейската столица. 

Петков уточни след срещата си с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен, че е загубил надежда хората да се ваксинират с простичкия съвет: "Направете го, защото е най добре. Ако щяха да се ваксинират, вече да са го направили", убеден е министър-председателят. И затова започва да търси авторите на "грешните информации" и истинските причинители на антивакс настроенията у нас. 

Той даде да се разбере, че смята да се заеме и с фалшивите новини по повод пандемията, като повтори, че по време на предизборната кампания на Продължаваме промяната е бил многократно питан по площадите кога ще спре пръскането със заразата от самолети.

Петков смята, че трябва да бъде изработен отделен протокол за онези пациенти с хронични заболявания, които се страхуват да се имунизират срещу ковид, а в работните групи за разяснителната кампания да се включат не само вирусолози, но и кардиолози.