Кирил Петков изплю за кого са говорили с Гешев: Мата Хари, Божков, Пеевски, Пепи Еврото, Румен Вълка (ВИДЕО)

Политика
17:34 - 07 Февруари 2022
10143
Кирил Петков изплю за кого са говорили с Гешев: Мата Хари, Божков, Пеевски, Пепи Еврото, Румен Вълка (ВИДЕО)

Премиерът Кирил Петков оповести пред журналисти кои са случаите, за които ще търси отговори от прокуратурата след разговора си с главния прокурор Иван Гешев. От държавното обвинение обявиха, че министър-председателят е посочил на срещата лицата „в основата на икономическата и криминална престъпност в страната“.

Петков и говорителят на МС Лена Бориславова са се срещнали с призовкаря, като тя трябва да се яви на 9 февруари от 15:00 часа във ВКП. По думите ѝ на призовкаря било наредено по телефона да не връчва призовката на Петков. Той обаче каза, че "с удоволствие" би се явил на разпит.

„Прокуратурата установи ли коя е „Мата Хари”, направила ли е разследване дали тя е вкарала кюлчетата и пачки в чекмеджето на г-н Борисов или те са си били там?”, попита Петков.

Вторият му въпрос е по закона „Магнитски”.

„Г-н Божков вече има доста обвинения. Има ли допълнителни разследвания за другите хора, описани по „Магнитски” – Пеевски, Манолев, Желязков ”, каза още Петков.

И още:

"Заемите от ББР за фирми, близки до Румен Гайтански - Вълка. Разследва ли се Пепи Еврото. Какви стъпки са направени за Барселонагейт?

Защо „Булгаргаз” и г-н Павлов са се отказали от количествата азерски газ, след като същите доставчици са казали, че такъв може да бъде доставен през Неа Месемврия”, каза Петков.

„Не съм давал списък, беше просто в хода на разговора. Ще направим списък от всички публикации, свързан с всички тези известни лица. Той ще бъде събран и предаден на прокуратурата”, каза още Петков.

„Току-що призовкарят бе на горния етаж, за да ми връчи призовката”, добави премиерът.

Говорителката на кабинета Лена Бориславова пък съобщи, че въпросният призовкар е получил обаждане да не връчва призовката днес, за да не става публично, пред журналисти.