Кирил Петков: Изтеклият запис е рязан и лепен!

Лидерът на ПП твърди, че не е говорил с Пламен Бобоков

Политика
18:41 - 21 Май 2024
4371
Кирил Петков: Изтеклият запис е рязан и лепен!

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков твърди, че изтеклият вчера запис е "рязан и лепен", а част от споменатите имена изобщо не са били обсъждани. По време на брифинг в парламента той категорично отрече в края на първия запис, тиражиран вчера, да е разговарял с бизнесмена Пламен Бобоков.

Реакцията на Кирил Петков идва ден след като същият запис бе публикуван на официалната страница на партията с призив за набиране на дарения. От формацията не отговориха на въпрос дали ПП е обсъждала "неофициален кеш" и имат ли предположения за автора на записа. Днес се появи втори запис (можете да го чуете ТУК) който също е с недобро качество, и с анонимен участник в него, освен съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. Вече се появиха твърдения, че гласа от втория запис е на Алексей Петров - нещо, което от партията не са коментирали.

По-рано днес от коалицията разпространиха позиция в официалната си страница във "Фейсбук", в която посочват, че тиражираните записи са манипулирани и с тях се цели "създаване на определени внушения". От "Продължаваме промяната - Демократична България" призовават за реакция от ДАНС и службите.