Кирил Петков: Премиерът показа лидерство

Правителството направи най-адекватното нещо, заяви съпредседателят на ПП-ДБ

Новини
21:21 - 03 Октомври 2023
3071
Кирил Петков: Премиерът показа лидерство

"Правителството направи най-адекватното нещо – да входира териториалните планове за справедлив преход на 30 септември и едновременно с това да започнем детайлните преговори как да бъдат модифицирани, така че да работят най-добре за енергийния сектор на България", заяви съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков.

Той коментира продължилата над седем часа среща между премиера Николай Денков, министри и депутати с представители на протестиращите миньори и енергетици.

След разговорите премиерът Денков обяви, че е било подписано споразумение с участници в срещата.

"Териториалният план, както е входиран, имаме три месеца да се допълва, моделира, по някакъв начин да се направи така, че да бъде адекватен и за българската енергетика, и за Брюксел. Реално, това, което се случи, е, че не се изпуснаха големите средства с внасянето му на 30 септември, но се отвори диалогът. И още днес, с решенията, които се взеха, той ще започне да се допълва", добави той.

"Днес се показа, че правителството може да преговаря със социалните партньори по начин, по който да се постигне резултат. Премиерът Денков наистина показа лидерство и ние, като политически партии, го подкрепихме", категоричен бе Кирил Петков.