Кирил Петков: Промяната се случва чрез премахването на страха у българите

Той допълни, че службите за сигурност е време да бъдат реформирани

Политика
10:00 - 11 Януари 2024
2071
Кирил Петков: Промяната се случва чрез премахването на страха у българите

Промяната се случва през премахването на страха у българските граждани. Това заяви Кирил Петков в декларация на ПП-ДБ от трибуната на парламента.

Той очерта и успехите, които управляващото мнозинство през 2023 година. Сред тях са финансиране на проекти, които да подобрят живота на жителите на всички общини в страната, стабилни финанси и бюджетен дефицит под 3%.

"Прогнозният бюджетен дефицит за 2024 г. е много по-малък от 3%, това ще ни даде шанс да влезем в Еврозоната през 2025 година. Главният прокурор вече е контролиран, основите за съдебната реформа са положени", заяви Петков.

Сред успехите, които Петков очерта, са още отчетността на главния прокурор и политически неутрална антикорупционна комисия.

"Успяхме да влезем в Шенген. За първи път от влизането ни в ЕС по летищата българите няма да се чувстват като втора категория хора. Променихме Конституцията. Промяната се случва през премахването на страха у българските граждани. За 2024 година тази промяна трябва да продължи", заяви още съпредседателят на ПП-ДБ.

Той допълни, че службите за сигурност е време да бъдат реформирани.

"През 2024 ще държим приетите закони да се изпълнят. Нашата задача е да започнем да връщаме на хората чувството за справедливост. Да спрем да използваме езика на омразата", заключи Петков. 

Снимка: Агнес Методиева