Кирил Петков се озъби: Слави е просто един бивш певец

Политика
16:30 - 10 Юни 2022
5466
Кирил Петков се озъби: Слави е просто един бивш певец

Ще разговарям всеки ден с български депутати, готови да служат на държавата, а не на партийния си лидер. Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност заради задкулисни договорки, нечестни схеми и политическо его. Така премиерът Кирил Петков се обърна към колегите си политици и гражданите след развода на четворната коалиция и напускането на ИТН от съюза. И се озъби конкретно срещу лидера й Слави Трифонов. 

"Не ни е страх от избори, даже напротив. Видя се ясно, че сме на вододел - от страната на корупцията и задкулисието, и от страната на прозрачността", обяви той. И благодари на БСП и ДБ за това, че избрали втората. И обяви, че вярвал как имало депутати с висок морал, които нямало да се съобразяват с партийния им лидер... 

"А да не забравяме, че той е един бивш певец, решил да подложи на риск правителството в името на собственото си его", изригна премиерът. Според него мандатът на правителството можел да бъде изкаран докрай, защото: 

"Това, което изглежда проблем днес, може да е възможност утре", твърди министър-председателят. Като открито декларира, че ще води разговори с народни избраници от ИТН за подкрепа на управляващите в парламента.