Кирил Петков снизходително: Докато ИТН нападат, аз върша работа за държавата

Политика
10:55 - 05 Август 2021
5113
Кирил Петков снизходително: Докато ИТН нападат, аз върша работа за държавата

,,Докато ИТН се занимават с личностни нападки, аз гледам какво е най-важно за държавата и Министерството на икономиката'', заяви на брифинг служебният министър на икономиката Кирил Петков, като допълни, че не се интересува от коментарите на председателя на ,,Има такъв народ'' Тошко Йорданов. 

От думите му стана ясно, че екипът на Кирил Петков ще проведе среща с проектонаследника на поста Десислава Димитрова. На нея ще бъдат представени вижданията на досегашния министър за успешно развитие на ведомството.

„Фондът на фондовете не е към Министерство на икономиката, а към финансовото министерство. Министерство на финансите в момента предложи цялостна реконструкция на Фонда на фондовете, защото не са доволни от работата до този момент. Ако от ИТН имат възможност да попитат министъра на финансите, ще разберат колко много стъпки са направени, предложени и просто трябва да станат реалност. Тази критика не е вярна“, коментира Кирил Петков по отношение на друго обвинение, отправено от ИТН.

Той подчерта, че е отказал да продължи работата си в редовно правителство, защото за него е важна екипността, а „един министър пролет не прави“.

"Политика се прави с хора и това е отборна игра", заяви икономическият министър.

Снимка: Агнес Методиева