Кирил Петков: Вотът няма да мине, опозицията е немощна

Явно според вас акад. Денков носи отговорност не само за последните 128 дни, но и за изминалите 30 години, захапа лидерът на Промяната искащите оставката на кабинета

Политика
10:10 - 12 Октомври 2023
2095
Кирил Петков: Вотът няма да мине, опозицията е немощна

"Да използвате вота за недоверие в предизборната кампания изглежда, като предизборна немощ. Нямате решения, не говорите за бъдещето, имате само пропаганда, основана на страх и омраза. Време е да помислите за позитивни решения, вместо да вкарвате вашите избиратели в блатото на страха". С тези думи съпредседателят на ПП Кирил Петков откри дебата по вота за недоверие, обръщайки се към опозицията в лицето на БСП, ИТН и "Възраждане". 

Заради провал в енергийната политика трите политически формации и независимият Радостин Василев внесоха 72 подписа с искане за вот на недоверие. За да падне правителството са необходими 121 гласа в пленарна зала.  

"Днес разглеждаме вот на недоверие само 128 дни след избирането на кабинета. Вот на недоверие по повод политиките в енергетиката. Не знам как тези 128 дни успяха да причинят всичко това, което сте приложите в мотивите - за Южен поток, АЕЦ "Белене", АЕЦ "Козлодуй", комплексът "Марица-изток", нефтопроводът "Бургас-Александруполис". Явно според вас акад. Денков носи отговорност не само за последните 128 дни, но и за изминалите 30 години.", продължи Петков. 

Той поясни, че с тези действия на БСП, ИТН и "Възраждане" само плашили избирателите си със студ, мрак, високи сметки, така както правило предишното служебно правителство на Румен Радев.

"Много от вас си служат с неистини, фалшиви новини и лъжливи внушения, но нека да кажем каква е истината. Да припомним, че миналата седмица заедно взехме решение въглищните мощности да работят до 2038 г. Да, има опасност да се намалят възможностите за работа на американските централи до 2026 г., но поради пазарни причини", посочи Кирил Петков.