Кирил Петков: Време е за България на връщащите се от чужбина

Политика
09:29 - 03 Декември 2021
4824
Кирил Петков: Време е за България на връщащите се от чужбина

Наш дълг е да служим на българския народ - горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на земята. Но за съжаление, голяма част от предишните народни представители не са си свършили работата и това ни поставя пред огромни предизвикателства. 

2 милиона от нашите сънародници са навън, на всеки площад, където се срещнахме с избирателите ни, ни казваха: "Моля, върнете ни младите хора обратно", изречени през сълзи от възрастните, живеещи на линията на бедността, а техните внуци не успяха да изкарат тройка по математика и български език. Така лидерът на ПП Кирил Петков започна декларацията от името на парламентарната си група. 

И отново, подобно на предизборната кампания, заговори за инфраструктурните проблеми в страната - магистралите, рушащите се язовири, непостроените болници. 

"Къде са били народните представители досега? Отговорът се крие в няколко думи - алчност, егоизъм и нехайство", обърна се Петков към колегите си. А по думите му, хора, свързани с властта досега, закачени за държавения бюджет, обикаляли ролс-ройски по българските пътища.

"Това трябва да спре днес. Нека всеки от нас като народен представител, каже: "Искам да бъда част от промяната", призова Петков. Соченият за бъдещ премиер отново апелира за нулева толерантност към корупция и за превъзмогване на личното си его. 

"Време е за просперираща България, време е да сме активен член на ЕС, да е лидер на региона и пример за добросъседство, да има име на държава-партньор. Време е за България на връщащите де", добави съпредседателят на ПП.